Kelburn House

Completed 2019

Alterations.

A confusing entry, tight kitchen space, and bathroom remnants in a living room, drove the owners of this otherwise elegant home to seek new design ideas.

Existing veranda space was turned into an enclosed entry lined with tongue and groove timber panelling. This inviting ‘pause’ space leads to an expanded kitchen area with a simple linear work bench, over which views through the entry window can be enjoyed.

Beyond the kitchen lies the dining room, with new glazed interior doors and top lights which borrow light from the East harbour-facing living rooms. With bathroom remains now gone, the main living room feels spacious and native timbers and a dusty pink paint colour lend a sense of grace and calm.


Kelburn House Kelburn House Kelburn House Kelburn House Kelburn House Kelburn House Kelburn House Kelburn House Kelburn House Kelburn House
Photography by Paul McCredie

  • mary daish architect


  • Level 4, 35 Ghuznee Street,
  • PO Box 27488, Wellington 6141
  • mary@marydaish.co.nz

©2020 Mary Daish Architect. All Rights Reserved.
Website by wattscreative