Dowse Art Museum Foyer

Completed 2013

Interior Fit Out.

The Dowse Art Museum’s foyer was re-worked to allow for an easy-access information desk, a new retail space, reading area, and storage.

Mobile display units can now be concealed behind a wall of display boxes when the foyer transforms into a social space for functions and gatherings. This wall is also used for signage.

The information desk, storage wall, and seating were built in-house by the gallery’s technical team. This meant that material selections and details were designed to complement available resources and equipment.

In collaboration with Sebastian Bissinger, Splinters & Pixels (mobile retail display units) and Sarah Maxey (graphics and signage).



Dowse Art Museum Dowse Art Museum Dowse Art Museum Dowse Art Museum Dowse Art Museum Dowse Art Museum
Photography by Bruce Foster